10 manieren om meer uit Twitter te halen

Al een tijdje aan het Twitteren en wil je er nog meer uithalen? Meer volgers, meer interactie en meer retweets krijgen? 10 tips!

Twitter1. Korte tweets

Was het ‘vroeger’ een sport om precies 140 tekens te gebruiken (ik vind het nog steeds leuk als het per ongeluk zo uitkomt), nu geldt: hoe korter hoe beter. Mensen hebben het druk en willen in één oogopslag kunnen zien of jouw tweet de moeite waard is. In het verlengde hiervan: verkort ook je link, als je een link gebruikt, bijvoorbeeld met bit.ly

2. Gebruik foto’s

Ook op Twitter wordt beeld steeds belangrijker. Tweets met plaatjes of video’s doen het veel beter dan tweets zonder. Probeer het maar eens uit, je zult zien dat het verschil maakt! Twitter is dan ook druk bezig om de mogelijkheden voor beeldgebruik te vergroten, zo hebben ze onlangs het bedrijf Periscope aangekocht dat zich bezighoudt met live streaming van video. Wil je nu al live streamen? Dat kan met de app Meerkat.

3. Zoek uit wat de beste tijd is voor jouw tweets

Toch een beetje jammer als jij jouw tweets de wijde wereld instuurt als niemand luistert. Zoek dus uit wanneer de beste tijd is voor jou om te twitteren. Er zijn legio infographics waarin staat wat de beste tijden zijn om te twitteren, maar uiteindelijk bepaal je dat zelf en hangt het af van je doelgroep. Als je een tool als Twitter Analytics gebruikt om je account te analyseren kom je er snel genoeg achter wat voor jou de beste tijd is.

4. Wees geen saaie Harry

Tweets die saai, droog en zakelijk zijn, doen het minder goed dan tweets waar een beetje sjeu in zit. Logisch, mensen willen nu eenmaal ook graag geamuseerd worden. Ze krijgen al zo’n overload van zakelijke info over zich heen. Het is wel iets waar je even over na moet denken, want té lollig is ook niet goed.

5. Gebruik hashtags

Als ik heel eerlijk ben vergeet ik het 9 van de 10 keer, maar goed gebruik van hashtags werkt zeker in je voordeel. Weet je niet zo goed hoe je hashtags moet gebruiken? Misschien helpt als je ze ziet als een soort SEO voor Twitter. Wat zijn voor jou de belangrijkste woorden waar je op gevonden wilt worden? Die gebruik je vervolgens in je hashtag.

6. Bedenk wat je wilt

Wat wil je bereiken met Twitter? Meer klanten? Grotere naamsbekendheid? Je expertise laten zien? Goed om te bedenken voordat je in het wilde weeg tweets de wijde wereld in gaat sturen. Als je weet wat je wilt bereiken kun je daar de content van je tweets op aanpassen. Zo twitter ik bijvoorbeeld meestal over een aantal interessegebieden: online marketing, kunst en ondernemen.

7. Zorg voor een goed profiel

Een ei kan echt niet, een logo eigenlijk ook niet. Zeker niet als je éénpitter bent. Mensen willen weten wie er achter een twitteraccount zit. Jij toch ook? Ik vind het zelf in ieder geval altijd wat raar als ik tegen een logo aan zit te praten. Het is al zo abstract, dat online praten. Dus zie ik er graag een gezicht bij. Verder handig om in je profiel zo veel mogelijk relevante info over jezelf op te nemen én een link naar je site natuurlijk.

8. Betrek je volgers

Stel eens een vraag, start een discussie. Een tweet die begint met de vraag ‘Wat vind jij hiervan?’ krijgt gegarandeerd meer reacties dan een tweet die een droge opsomming van feiten geeft. Daarbij: een discussie starten is niet alleen leuk, het zorgt ook voor betere zichtbaarheid en meer verbinding met je volgers.

9. Praat

Praten met mensen blijft wat mij betreft het leukste aspect van Twitter. Stel je open en leer nieuwe mensen kennen. Niet alleen omdat dat zakelijk gezien interessant is, maar ook omdat het gewoon heel leuk is. En je steekt er en passant vaak nog wat van op ook.

10. Gun een ander ook eens wat

Retweet content van anderen, beantwoord vragen, help waar je kunt. Net als in het ‘echte’ leven loont sociaal gedrag ook op Twitter. Gelukkig maar. Retweeten heeft bovendien als voordeel dat je laat zien dat je niet alleen maar in jezelf geïnteresseerd bent, maar ook in de gaten houdt wat anderen doen. Dat je interesse hebt in hun content en dat je die content de moeite waard vindt om te delen.

Heb jij nog tips & tricks? 

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”http://eepurl.com/foh1A” text=”Wil je geen blog meer missen? Schrijf je in en ontvang direct een gratis Twitter handleiding ” color_override=””]

photo credit: Instagram and other Social Media Apps via photopin (license)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.