5 verborgen functies van Instagram

Instagram, of Insta zoals het liefkozend genoemd wordt door gebruikers, is en blijft één van mijn favoriete social media platforms. De basis functies zijn duidelijk en makkelijk te vinden, maar wist je dat Instagram ook een aantal verborgen functies heeft die hartstikke handig zijn?

1. Automatisch op de hoogte blijven

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Zeker als je veel mensen volgt, moet je behoorlijk lang scrollen om alles te zien. Grote kans dat je dan een foto van je favoriete Instagrammer mist. Maar wist je dat je automatisch op de hoogte kan worden gebracht als één van je favorieten een foto post? Ga naar de Instagrammer in kwestie en klik rechts bovenin op de drie stipjes. Je kunt hier van alles regelen (ook iemand blokkeren bijvoorbeeld). Wil je geen foto meer missen, klik dan op ‘Berichtmeldingen inschakelen’ Ook handig: je kunt via de drie stipjes iemand een privébericht (of foto) sturen

2. Handmatig je foto’s bewerken

Fanatiek gebruiker van filters? Wist je dat je ook handmatig heel veel aan je foto’s kunt veranderen? Klik op de foto die je wilt bewerken en klik vervolgens op het rechter icoontje (dat eruit ziet als een soort sleutel), je krijgt dan de optie om je foto aan te passen op helderheid, kleur, schaduw, scherpte, structuur, verzadiging etc. Overigens kun je ook je filters beheren. Zijn er filters die je nooit gebruikt? Dan kun je die makkelijk uitzetten. Ga naar je filters, even helemaal naar rechts tot je het tandwiel ziet, klik erop en je kunt je filters aan en uitzetten.

Instagram filters

3. Zien wat iemand geliked heeft

Stel dat je wilt weten welke foto’s iemand geliked heeft. Niet uit stalkerige overwegingen natuurlijk, maar bijvoorbeeld omdat je op die manier nieuwe Instagrammers wil ontdekken. Ga naar het tabblad volgen en zie wat jouw vrienden geliked hebben. Wil je snel die ene foto die jijzelf geliked hebt weer terugvinden? Ga naar je persoonlijke profiel, klik rechtsboven op het tandwiel en klik vervolgens op ‘Berichten die je leuk vindt’

4. Tag weghalen

Het komt steeds vaker voor (althans bij mij) dat je door een of ander spam account getagd wordt. Heel vervelend! Ook omdat de desbetreffende foto in jouw foto overzicht komt te staan. Klik op de foto waar je ten onrechte getagd bent en verwijder de tag. Ook handig natuurlijk als vrienden onflatteuze foto’s van jou delen.

Wil je überhaupt niet dat mensen jou zo maar kunnen taggen? Ga naar je profiel, klik (vlak boven het overzicht van je foto’s) op het icoontje met het poppetje erin en je ziet bij welke foto’s je getagd bent. Klik rechtsboven op het tandwiel en klik op ‘Handmatig toevoegen’.

Instagram

5. Zoekgeschiedenis wissen

Wist je dat je je persoonlijke zoekgeschiedenis makkelijk kunt verwijderen? Ga weer naar je persoonlijke profiel, klik op het tandwiel, daarna op ‘Privacy en Beveiliging’ en klik vervolgens op ‘zoekgeschiedenis wissen’. Klik op ‘Ja, ik weet het zeker’ en je zoekgeschiedenis is weg.

Instagram

Heb jij nog handige tips & tricks? Deel ze hieronder! 

photo credit: Fécamp – 25-10-2014 – 16h46 via photopin (license)

13 antwoorden
  • Marca van den Broek
   Marca van den Broek zegt:

   Hoi Miranda,

   Je bedoelt dat je geen foto’s wilt maken met de App zelf, maar met bestaande foto’s wilt werken? Dat kan! het handigst is het als je die foto’s op je mobiel krijgt (bijvoorbeeld door ze per mail naar jezelf toe te sturen) Vervolgens kun je met Instagram in je filmrol de foto selecteren die je wilt gebruiken. Je klikt dan eerst op het middelste icoontje en daarna op bibliotheek.

   Groet, Marca

   Beantwoorden
  • Marca van den Broek
   Marca van den Broek zegt:

   Dat klopt, het is een mobiele app, vandaar. Er is wel ook een desktopversie, maar daar kun je geen foto’s uploaden. Er zijn wel wat apps die kunnen helpen bij het inplannen e.d., maar ook die zijn allemaal bedoeld voor de telefoon…

   Beantwoorden
 1. Kim
  Kim zegt:

  Ik weet dat dit een oud topic is, maar hoop toch antwoord te lkrijgen :),
  Ik wist namelijk niet dat her mogelijk was om de zoekgeschiedenia van anderen te bekijken, hoe moet dat eigenlijk?

  gr,
  Kim

  Beantwoorden
 2. Selina
  Selina zegt:

  Hallo,

  Hopelijk kan ik worden geholpen.

  Sinds 2 dagen geleden is mijn tablad “Volgend” verdwenen. Ik heb niks qua instellingen anders gezet bij Instagram.
  Ik kan nu dus niet meer zien wat mijn vrienden liken.
  Hoe krijg ik dit weer terug?

  Groetjes Selina!

  Beantwoorden
  • Melissa
   Melissa zegt:

   Hoi,

   Had jij inmiddels het probleem opgelost ?

   Ik kan namelijk zelf nu ook ineens niet meer zien wat mijn volgers geliked hebben en kan het op internet nergens vinden.

   Ik hoor het graag!!!

   Groetjes

   Beantwoorden
   • Marca van den Broek
    Marca van den Broek zegt:

    Hoi,

    Volgens mij kun je het gewoon niet meer zien, tenminste ik kan het nergens meer vinden en vind er ook niks over op Internet. Ze willen sowieso anders omgaan met de likes, zo willen ze bijv dat straks de mensen die jouw foto’s bekijken niet meer het aantal likes zien. Die kun je dan alleen zelf nog maar zien. Misschien dat dit daarmee te maken heeft?

    Groet, Marca

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.