Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips!

Eén van de zaken die je als kunstenaar // creatief zelf in de hand kunt hebben, is je zichtbaarheid. Een goede site, het inzetten van social media en marketing maken dat je zichtbaar bent en dat potentiële klanten je kunnen vinden. 5 tips! 

1. SEO 

Zorg dat je site goed vindbaar is, maak gebruik van keywords waar jouw doelgroep op zoekt en waar je op gevonden wilt worden. (Meer weten over SEO? op internet kun je er heel veel info over vinden, bijvoorbeeld hier) Ook belangrijk is dat er regelmatig nieuwe inhoud op je site staat, Google is daar dol op. Je kunt dat bijvoorbeeld doen in de vorm van een blog of een nieuwspagina, maar ook door regelmatig nieuwe inhoud op je ‘normale’ pagina’s toe te voegen.

2. Delen = zichtbaarheid vergroten

Zorg bovendien dat bezoekers van je site makkelijk contact met jou op kunnen nemen (social media knoppen!) en dat ze de inhoud van je site kunnen delen. Niets is makkelijker dan content die je leuk of interessant vindt te delen via Facebook of Twitter. Als je dat mogelijk maakt op je site verleen je niet alleen je bezoekers een service, je werk wordt ook verspreid zonder dat jij daar al te veel moeite voor hoeft te doen! Ook dit is trouwens belangrijk voor zoekmachines, social media speelt een steeds belangrijker rol in zoekresultaten!

3. Laat jezelf zien op social media

Heel belangrijk. Maak een pagina aan op Facebook en op Google+. Ga twitteren, maak een kick ass profiel op Linkedin. Kortom: laat van je horen. Laat zien waar je mee bezig bent, stel vragen aan je volgers, ga het gesprek aan. En ja, dat kost tijd. Maar het is nou ook weer niet zo dat je er de hele dag mee bezig hoeft te zijn. Een uurtje per dag (verspreid over de dag) is meer dan voldoende.

4. Visitekaartjes

Heel ouderwets misschien, maar zorg dat je altijd visitekaartjes bij je hebt. Ondanks alle online netwerken nog steeds belangrijk om uit te delen aan mensen die je spreekt. Met een beetje mazzel voeg je elkaar daarna toe op de diverse social media netwerken, zodat je makkelijk het contact kunt onderhouden

5. Relatiemanagement

Duur woord voor: houd contact met je klanten. Stuur je nog wel eens een berichtje naar mensen die iets van je gekocht hebben? Nee? Wel doen, dat wordt enorm op prijs gesteld. En datzelfde geldt natuurlijk ook voor potentiële klanten. Gelukkig maakt social media ook hier je leven een stuk makkelijker. Volg mensen, reageer op hun posts etc. Bij verkoop is de gunfactor van groot belang, als mensen je aardig vinden en een band met je hebben opgebouwd zullen ze sneller iets van je kopen of je aanbevelen aan anderen. Door je relaties goed te onderhouden verhoog je je gunfactor!

Hoe zorg jij voor zichtbaarheid? 

photo credit: Reflective Safety Vest via photopin (license)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.