Business Model Canvas – bedrijfsplan, maar dan anders!

Een bedrijfsplan is een bedrijfsplan is een bedrijfsplan. Zou je denken. Saai. Vervelend en lastig om te maken. Ik heb goed nieuws: dat hoeft het niet te zijn! Met behulp van het zogenaamde Business Model Canvas kun je op een heel andere, visuele manier aan de slag.

Business Model Canvas

Is speciaal ontwikkeld voor de creatieven van geest en het laat je, als op een canvas, je bedrijfsplan ontwikkelen. Prachtige methode, die nauw aansluit bij een meer visuele manier van denken en ontwikkelen.

Niet dat daardoor de meer zakelijke kanten uit het oog raken. Juist niet! Binnen het model onderzoek je bijvoorbeeld waar je de inkomstenstromen vandaan moeten (kunnen) komen, wat geld op gaat brengen in je organisatie en hoe het kostenplaatje van je bedrijf er uit ziet. Ook kijk je naar marketing en samenwerkingen. Kortom, alle belangrijke aspecten voor je bedrijfsvoering komen aan bod, maar dan op een andere manier.

Uiteindelijk kan je Business Model er bijvoorbeeld zo uit komen te zien:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

of zo:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je hier ook mee leren werken? Schrijf je dan in voor de vijfdaagse training ‘Starten als Creatief’. In deze training gaan we met behulp van dit model jouw bedrijf van A tot Z op poten zetten.

 

2 antwoorden
 1. Ondernemingsplan
  Ondernemingsplan zegt:

  Goedemiddag,

  Deze methode maakt een ondernemingsplan inderdaad een stuk levendiger, zeker natuurlijk ook door de gebruikte visuals.

  Ik ben zelf van mening dat bovenstaande methode een goede input voor het bedrijfsplan kan zijn. Traditionele investereerders als banken zullen namelijk om een geschreven plan blijven vragen.

  Voor ondernemers en bedrijven zelf is dit wel een hele goede methode om een en ander scherp te krijgen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.