Gebruik jij een Facebook Page of een Profiel?

Ik gebruik zelf een persoonlijk profiel op Facebook voor mijn bedrijf AngelCoaching, eigenlijk gewoon omdat ik ‘samenval met’ mijn bedrijf (éénmanszaak). Ik post op mijn profiel pagina zowel zakelijk als privé. Omdat ik steeds meer ‘vrienden’ krijg die ik niet persoonlijk ken ben ik wel voorzichtig met wat ik als privé persoon post.  Daarnaast heb ik ook nog twee Pages: ZZPinCreativiteit en VoordeKunstenaar

Het grote nadeel van het gebruiken van een Page vind ik dat ik de posts van mijn ‘vrienden’ niet kan zien en daardoor niet op de hoogte blijf van hun reilen en zeilen. Aan de andere kant begrijp ik dat ook wel weer vanuit privacy overwegingen. Ik denk niet dat mensen er op zitten te wachten als bedrijven nog meer over hun persoonlijke leven te weten komen dan ze nu al doen. Wat ik ook een nadeel vind van een Page, is dat het veel moeilijker is om interactie te krijgen met je bezoekers.

Waarom dan toch een Page?

Als je het sec bekijkt zijn er een hoop voordelen aan het hebben van een Page:

* Een Page is beter voor je Branding: je kunt bijvoorbeeld een startpagina maken die aansluit bij jouw merk

* Je kunt meerdere tabbladen toevoegen, waarop je verschillende informatie (filmpjes, slideshares e.d.) kunt laten zien

* Je kunt meerdere beheerders toevoegen

* Iedereen kan jouw zakelijke pagina bekijken (ook de zoekmachines), ook als ze je nog niet hebben toegevoegd

* Inmiddels kunnen bezoekers jou ook een Private Message sturen, ook als ze je niet liken.

* Je hebt geen limiet in het aantal mensen wat je kan liken (een persoonlijk profiel heeft een limiet van 5000 vrienden)

Kortom, een hoop handige zaken die je bij een persoonlijk profiel niet hebt. Toch zie ik nog steeds heel veel bedrijven die een persoonlijk profiel hebben en geen page. Ik ben benieuwd: welke keuzes maak jij en waarom?

2 antwoorden
  • Marca van den Broek
   Marca van den Broek zegt:

   Snap ik, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om geen persoonlijk profiel te nemen en alleen een Page te onderhouden. Jij post toch eigenlijk altijd redelijk werk gerelateerde zaken. Het voordeel voor jou zou kunnen zijn dat je een goed overzicht van je werk kunt geven, op een aparte pagina….

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.