Help! Ik durf m’n werk niet te verkopen!

Klinkt best raar. Vind je niet? Maar misschien heb jij er stiekem ook wel last van, maar noem je het anders. Of roep je heel hard dat je ‘de Appie niet bent’. Dat klinkt misschien een stuk sympathieker. Maar het komt natuurlijk op hetzelfde neer….

Maar stel je nou eens voor dat je in een winkel komt en dat het totaal niet duidelijk is of je er iets kunt kopen. En ook niet hoe. En ook niet waar. Dan zou je waarschijnlijk zo de winkel weer uitlopen. Of niet soms?

Hetzelfde gebeurt als een bezoeker op jouw site komt en niet in één oogopslag ziet wat hij op jouw site kan doen. Natuurlijk, hij kan jouw werk bekijken -en dat is heel wat waard- maar de kans is heel groot dat hij daarna je site verlaat en dat je nooit meer wat van hem hoort. Toch best jammer.

Of wil je je werk niet verkopen?

Jawel toch?

Met een paar simpele ingrepen maak je het voor je bezoekers een stuk makkelijker en aantrekkelijker!

Contact

Mensen willen snel en makkelijk contact kunnen leggen. Op elke pagina je contact gegevens is dan ook zeker geen overbodige luxe. Ook social media buttons mogen niet ontbreken, voor mensen die contact met je willen en die je willen volgen. Facebook Like en Google+ in ieder geval, zodat mensen jouw site kunnen aanbevelen aan anderen.

Wat kan ik hier doen?

Een bezoeker wil graag weten wat hij op jouw site kan ‘halen’. Is het een portfolio site, waar hij lekker kan grasduinen? Of kan hij ook werk van je kopen? Of je inhuren als een hij een geschikte opdracht heeft? Dat hoeft allemaal helemaal niet schreeuwerig, met ‘Koop NU!’ buttons, dat kan ook subtiel en ‘classy’, als het maar duidelijk is! Liefst op de homepage. En als dat je echt tegen de borst stuit, dan graag op een aparte pagina.

Persoonlijke pagina

Sorry, maar je komt echt niet meer weg met een site waar niks over jou te vinden is. Maak een aparte pagina, met een verhaal over jezelf (met foto!) Liever geen droge chronologische opsomming over wat je allemaal hebt gedaan, maar een mooi persoonlijk verhaal over wat jou drijft bijvoorbeeld. Daarmee raak je mensen.

Als je hier nou eens mee begint?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.