Help! Wat moet ik met Pinterest?

Pinterest is hot, dat zal niemand zijn ontgaan. Maar ik zie en hoor veel mensen die niet zo goed weten wat ze er mee aan moeten. Los van privé gebruik (plaatjes delen, gewoon omdat je dat leuk vindt) kun je Pinterest ook heel goed inzetten voor je werk als kunstenaar // creatief.

Wat is Pinterest?

Pinterest is, heel kort door de bocht geformuleerd, een persoonlijke pagina waarop je met prikborden laat zien wat je leuk en/of mooi vindt. Je kunt zelf bepalen hoeveel prikborden je aanmaakt en wat de inhoud daarvan is. En, zoals op ale social media, je kunt mensen volgen en mensen kunnen jou volgen (of een prikbord kiezen en dat volgen)

Inmiddels zijn er veel (heel veel!) mensen die Pinterest dagelijks bezoeken en die driftig aan het pinnen zijn (plaatjes op hun prikbord plaatsen) & ook bedrijven weten inmiddels de weg te vinden naar Pinterest. Dat laatste wat mij betreft overigens vaak niet al te inspirerend, gewoon plat je producten op een prikbord plaatsen is niet erg attractief en werkt -denk ik- eerder tegen je dan voor je.

Maar hoe dan wel?

Kunstenaars // creatieven, zeker diegene die beeldend bezig zijn, kunnen Pinterest heel goed inzetten en gebruiken om zichzelf goed neer te zetten. Natuurlijk, je hebt al een site en daar staat ongetwijfeld werk van je op. Maar zet je daar ook je inspiratiebronnen op? De dingen die je gewoon mooi vindt? Waar je blij van wordt? je archief? En dat kan dus allemaal wel op Pinterest. En door dat slim en consequent te doen kun je laten zien wie jij bent, wat je doet en waar je vandaan komt (qua werk bedoel ik)

* Archief

Veel kunstenaars // creatieven willen geen ‘oud’ werk op hun site zetten, vaak omdat het niet meer helemaal representatief is. Maar voor potentiële klanten is het vaak juist interessant om ook oud werk te zien, daardoor kunnen ze je ontwikkeling zien en je huidige werk beter plaatsen. Op Pinterest kun je heel makkelijk een prikbord aanmaken waarin je (een deel van) je archief laat zien

* Inspiratiebronnen

Ook interessant om je inspiratiebronnen te laten zien.

* Huidig werk

Je huidige werk mag natuurlijk niet ontbreken op een prikbord. Of op meerdere prikborden, als je bijvoorbeeld categoriën aan wilt maken.

Als je dit soort prikborden maakt, maak je jezelf als Personal Brand sterker, je geeft -in beeld- meer diepte en kleur aan wie je bent en dat versterkt het beeld dat mensen van je hebben. Bovendien, en onderschat dat niet, je werk vindt door Pinterest snel z’n weg op Internet, bezoekers kunnen immers jouw werk ook pinnen en op hun eigen prikbord zetten, waardoor je werk z’n eigen weg kan vinden.

Hier kun je mij vinden op Pinterest.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.