Hoe kies je een goed wordpress thema? 4 tips

Het kiezen van een WordPress thema is nog niet zo makkelijk. Erg veel keus en wat maakt een thema een goed thema? 

WordPress1. Waar wil je je site voor gebruiken?

Spreekt voor zich, het 1e waar je naar moet kijken natuurlijk. Een webshop heeft immers andere zaken nodig dan een site die bedoeld is om je bezoekers een portfolio te laten zien of te informeren over wat je doet. Als je weet waar bij jou de nadruk komt te liggen kun je gerichter zoeken naar een thema dat daarbij aansluit. Goede plekken om een thema te zoeken zijn bijv. Woothemes of Themeforest. Of gewoon googelen natuurlijk!

2. Waar moet de site in ieder geval aan voldoen?

Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je site responsive is. Met andere woorden: dat je site ook mobiel goed te bekijken is. Steeds meer mensen bekijken immers sites op hun mobiel en als jouw site er dan niet goed uitziet is je bezoeker weg. Gelukkig hebben steeds meer thema’s die optie.

Verder vind ik het persoonlijk prettig als er meerdere lay out opties zijn, bijvoorbeeld:

• verschillende manieren om al dan niet een sidebar te laten zien op je pagina

• is er een footer en wat kun je daar mee?

• verschillende pagina opties: een pagina waar je op kunt bloggen, verschillende lay outs voor pagina’s en portfolio’s

• kun je alleen kiezen uit bepaalde kleuropties en indeling of kun je daar zaken in aanpassen zonder dat je gelijk in de codes hoeft te duiken.

3. Ook weer niet te veel toeters en bellen

SEO opties in je thema bijvoorbeeld klinkt aantrekkelijk en makkelijk, maar dat ben je direct weer kwijt als je van thema wisselt. En dat geldt voor meer functionaliteiten, vaak is het beter om extra functionaliteit met een plugin toe te voegen omdat je die mee kunt verhuizen naar een eventueel volgend thema.

4. Hoe betrouwbaar is het thema?

Kijk bij de reviews van klanten en bekijk ook even wanneer de laatste update van het thema is geweest. Een prachtig thema dat nooit ge-update wordt heb je uiteindelijk misschien niet zo veel aan.

Ook belangrijk: hoe is de support geregeld? Bij veel thema’s laat dat te wensen over en dat is vervelend, want die support heb je echt wel eens nodig. Hoe goed je thema ook is. Vaak hangt daar wel een prijskaartje aan, een echt goed thema is eigenlijk nooit gratis. Aan de andere kant: als je daardoor een stabiele site hebt, die regelmatig ge-update wordt en waar je support kunt krijgen lijkt me dat die éénmalige investering meer dan waard.

Mocht je toch voor een gratis thema willen gaan, dan is het denk ik slim om er 1 van WordPress zelf te kiezen, dan weet je zeker dat je met een betrouwbare partij te maken hebt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.