Jacco Boomsma

Hoe word ik succesvol als creatief? – Jacco Boomsma

Hoe word je succesvol als creatief? En wanneer ben je eigenlijk succesvol? Deze en andere prangende vragen leg ik regelmatig voor aan een kunstenaar // creatief. Vandaag het 11e interview, met beeldend kunstenaar Jacco Boomsma

Kun je jezelf even voorstellen? Hoe heet je, hoe oud ben je, wat doe je?

Jacco BoomsmaIk ben Jacco Boomsma, net 40 geworden. Na jarenlang in de commercie te hebben gewerkt vond ik dat, 2 jaar geleden, totaal niet meer mijn ding en ben ik kunstenaar geworden. Ik schilder op doek, begin gewoon zonder plan van te voren en maak wat ik op dat moment maak. Ik schilder zonder kunstenaarsbenodigheden, zoals kwasten of paletmessen, maar gebruik spullen die in m’n atelier liggen, schuursponsen, stukken hout en dergelijke. Daarnaast geef ik workshops “ontdekken leren durven doen met verf”

Wanneer ben je gestart als ondernemer? Was het een bewuste keuze om ondernemer te worden of voelde het als de enige optie?

April 2012 heb ik me ingeschreven bij de KvK en ben ik begonnen met het maken van doeken. Dat was mijn optie: ik wil gewoon nooit meer ergens verplicht zijn iets te doen. Mijn eigen ding, mijn eigen werk, mijn eigen tijd.

Wat vind je fijn aan ondernemen? En wat bevalt minder goed?

Dat ik helemaal kan doen wat ik wil zonder begrensd te worden door factoren om mij heen. En het administratieve gebeuren is niet mijn ding, sterker nog dit is een goede reminder om dat administratiekantoor weer te bellen zodat die al die zaken kunnen regelen!

Iedere ondernemer komt hindernissen tegen…. Waar ben je tegenaan gelopen de afgelopen jaren en hoe heb je dat opgelost?

De hindernissen die ik heb/had is puur mijzelf, mbt het schilderen en dat is ‘de kunst van het stoppen’ en ‘mooie dingen maken kosten veel tijd’ Op dit moment kan ik dat redelijk loslaten

Wanneer ben je succesvol als kunstenaar//creatief? Ben jij succesvol?

Voor mij persoonlijk is dat wanneer je voor jezelf vindt dat het zo is. Voor mij zou dat zijn dat ik een kunstenaar ben die bekend is, dat ik kan maken wat ik wil en dat ik daar ruimschoots van kan leven. Elke dag kan doen wat ik wil. Ik vind mijzelf nog niet succesvol, ben op 10% van wat ik zou willen / kunnen. Mensen vinden me vaak wel succesvol omdat ik 2 jaar geleden nog niet eens 1 doek had gemaakt, gewoon begonnen ben en mezelf alles heb aangeleerd.

Wat zet je in om er voor te zorgen dat je slaagt als ondernemer?

Ik verkoop mijn werk via Facebook, Twitter en verder hangen mijn werken inmiddels in diverse winkels.

Heb je tips voor je collega ondernemers?

Doe wat je leuk vindt, doe wat je hart je ingeeft en luister alleen naar jezelf!

Nog iets dat je kwijt wilt?

Mijn doeken!

[new_royalslider id=”15″]

Wil je meer weten over Jacco of in contact komen met hem?

Jacco op Twitter

Jacco op Facebook

Dit was het 11e interview in een serie interviews over ondernemen met kunstenaars // creatieven. Eerder interviewde ik Esther HoogendijkTruusje MelissenCorine HaackeGabrielle KroeseLeontine van Geffen-LamersSiebe PalmenMaarten StevensRosanne RaubunPaul van Bueren en Johan Hovinga

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.