Hoe word ik succesvol als creatief? – Monique Buising

Hoe word je succesvol als creatief? En wanneer ben je eigenlijk succesvol? Deze en andere prangende vragen leg ik regelmatig voor aan een kunstenaar // creatief. Vandaag het 13e interview, met beeldend kunstenaar https://www.facebook.com/AtelierMo.nl.

Kun je jezelf even voorstellen? Hoe heet je, hoe oud ben je, wat doe je?

Monique Buising-Atelier MoIk ben Monique Buising 34 jaar, beeldend kunstenaar. Mijn overtuiging is dat kunst, leven is… het moet overal zijn… het moet gevoeld, geproefd, gehoord en gezien worden.

Ik wil graag dat mijn werk een pure beleving is. Dat het de toeschouwer aan het denken zet, dat het eerder een vraag dan een antwoord is. Dat het mensen een knagend gevoel geeft, een sluimerende herinnering wordt en hopelijk een ander perspectief biedt.

De ervaring is de essentie , niet of de toeschouwer het ‘begrepen’ heeft.

Mijn werk is vaak bevreemdend en intens, het gaat dwars door disciplines heen en is het beste te omschrijven als conceptueel.

Het onderscheidt zich vooral door mijn materiaal keuzes. Hergebruik en duurzaamheid spelen hierin een belangrijke rol. Ik gebruik veel ‘oud’ papier, plastic, tweedehands textiel etc. maar ook natuurlijke materialen zoals oude boomstammen en eierschalen.

Wanneer ben je gestart als ondernemer? Was het een bewuste keuze om ondernemer te worden of voelde het als de enige optie?

Ik vond het een hele grote stap om me sowieso als kunstenaar te profileren… Ik maakte thuis veel werk, maar dat werd niet gezien door de buitenwereld, ik hield alles binnenshuis. In april 2012 zijn mijn werk en ik letterlijk ‘naar buiten getreden’

Een atelier buiten de deur , ingeschreven bij de KvK, ik moest het besluit nemen om er volledig voor te gaan of er van te blijven dromen… ik ben er voor gegaan!

Wat vind je fijn aan ondernemen? En wat bevalt minder goed?

De vrijheid en de mogelijkheden zijn natuurlijk fantastisch, de onzekerheid maakt het soms moeilijk

Iedere ondernemer komt hindernissen tegen…. Waar ben je tegenaan gelopen de afgelopen jaren en hoe heb je dat opgelost?

Ach, hindernissen vind ik een groot woord. Het is een avontuur… dit is wat ik maak/te zeggen heb, hoe zorg ik dat het gezien/gehoord wordt….

Dat gaat met vallen en opstaan.

Wanneer ben je succesvol als kunstenaar//creatief?

Naamsbekendheid /erkenning / een bloem die naar je vernoemd wordt, dat is ‘succesvol’ zijn

Evenals je blijven ontwikkelen, grenzen verleggen, met lef en liefde voor je werk de wereld in …

Aan het eerste wordt hard gewerkt, het tweede gaat de goede kant op

Wat zet je in om er voor te zorgen dat je slaagt als ondernemer?

Zo veel mogelijk exposeren, exposities organiseren, samenwerkingen aangaan, proactief zijn…

Facebook en twitter gebruik ik ook , leuke manier om te laten zien waar je mee bezig bent en contacten te leggen

Heb je tips voor je collega ondernemers?

Durf buiten de lijntjes te kleuren!

Nog iets dat je kwijt wilt?

“Style is knowing who you are, what you want to say, and not giving a damn” – Orson Welles –

[new_royalslider id=”16″]

Wil je meer weten over Monique of contact met haar? 

Monique op Facebook

Monique op Twitter

Dit was het 13e interview in een serie interviews over ondernemen met kunstenaars // creatieven. Eerder interviewde ik Esther HoogendijkTruusje MelissenCorine HaackeGabrielle KroeseLeontine van Geffen-LamersSiebe PalmenMaarten StevensRosanne RaubunPaul van BuerenJohan HovingaJacco Boomsma en Irene Schildkamp

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.