Mag ik aan u voorstellen: de fotografen van 11 in beeld!

Mag ik even schaamteloos trots zijn op de groep 2e jaars studenten fotografie die ik les geef in ondernemen? Begin van dit schooljaar ging ik de 2e jaars van de FotoVakSchool in Rotterdam les geven in ondernemen. Ik ga hen les in allerlei zakelijke vaardigheden en sprak uiteraard ook veel over marketing en social media. Na een paar maanden ontstond het idee om een expositie te organiseren. Enerzijds omdat het voor hen belangrijk is om hun werk te laten zien en de dialoog aan te gaan met de ‘buitenwereld’, anderzijds ook om het geleerde in de praktijk te brengen. Want theorie is één ding, het in de praktijk brengen een tweede.  Iedereen was laaiend enthousiast en al snel werd de groep 11 in beeld opgericht.

Inmiddels zijn we een paar weken verder en hebben ze:

* Een social media campagne opgezet waarbij bloggen de spil vormt. Er wordt in principe elke dag geblogd, over diverse onderwerpen. Alle studenten doen hier aan mee en de blogs worden goed gelezen.

* Ook de Facebook pagina is een belangrijke pijler. Eigenlijk was Facebook vanaf het begin succesvol, inmiddels heeft de pagina 182 likes (in een paar weken!) en hij wordt heel goed bekeken.

* En er is inmiddels en heel goede lokatie gevonden om te exposeren. Het leek de moeilijkste horde om te nemen, maar in werkelijkheid bleken er meerdere partijen graag te willen samenwerken.

Waar komt hun succes vandaan?

Als je het mij vraagt komt hun succes doordat ze heel gepassioneerd bezig zijn met fotografie en dat stralen ze uit. Daarbij zijn ze niet bang om zichzelf te laten zien en zich te profileren. Daar ging overigens wel enige aarzeling aan vooraf. Vooral op het gebied van social media.

Trots

Waar ik vooral trots op ben, is de manier waarop ze (samen) werken. Ze gaan de uitdagingen aan, zijn kritisch ten opzichte van zichzelf en elkaar als dat nodig is en ze maken gebruik van elkaars sterke kanten. Zo mooi om te zien!

En nu?

We staan nog wel voor een aantal grote uitdagingen. Er moet bijvoorbeeld nog geld gevonden worden om de expositie vorm te kunnen geven op de manier die wij voor ogen hebben. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat dat gaat lukken. Als ik zie wat ze in een paar weken voor elkaar hebben gekregen…… En misschien gaan we voor de expositie samenwerken met andere fotografen, wat zou betekenen dat de expositie nog veel groter gaat worden dan ie al is. Spannend!

Ik vind het een cadeautje dat ik dit soort lessen mag geven en dat ik kan werken met mensen die bezig zijn hun creativiteit professioneel vorm te geven. Ook blijf ik er blij van worden als ik zie dat marketing en social media zo ontzettend veel op kan leveren in korte tijd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.