Mag ik mijn leven delen met jou?

Bijna iedereen doet iets met social media, heeft een Facebook account, zit op Twitter of nog steeds op Hyves. Google+ krijgt er ook nog steeds nieuwe accounts bij en ook Microsoft is bezig met een eigen sociaal platform. Hoezo een beetje veel? Toch zijn er nog steeds mensen die een gat in de markt zien en nog een sociaal platform opzetten. Eén van die nieuwkomers is Path, dat sinds november 2011 actief is en naar eigen zeggen inmiddels 1 miljoen accounts heeft.

Path

Het uitgangspunt is simpel: een klein netwerk van intimi om je heen, die je met Path compleet op de hoogte kunt houden van je doen en laten. “Wat is het verschil met Facebook” hoor ik je denken? Dat zit ‘m vooral in de zaken er omheen:

* Path is niet openbaar en alleen bereikbaar met een App (voor iPhone en Android)

* je kunt maximaal 150 vrienden hebben

* Path leert over jou: naarmate je langer op Path zit groeit Path met je mee. Hoe dat er precies uit ziet kan ik me nog niet echt voorstellen, zelf hebben ze het over “It should learn to write itself, and require less effort from you over time” en “Path learns about you and automatically posts when you go to a different neighborhood or city. More posts in your Path, without your effort” Of ik daar echt op zit te wachten vraag ik me af, maar het komt denk ik wel tegemoet aan de verzuchting van veel mensen dat het bijhouden van al die social media zo veel tijd kost.

De look en feel van Path is prettig, het is gebruiksvriendelijk en wijst zich eigenlijk direct als vanzelf. Je kunt van alles sharen: foto’s (die je ook met Path kunt maken en van een effect kunt voorzien), muziek, je locatie, of je slaapt of wakker bent etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben heel benieuwd of het iets gaat worden. Ik hoor best vaak mensen zeggen dat ze Facebook te openbaar vinden (hoewel je daar bijvoorbeeld groepen aan kunt maken en zo alles privé kunt houden) en dat ze een plek willen waar ze hun echt persoonlijke dingen kwijt kunnen. Misschien voorziet Path in die behoefte. Ik weet het niet, mijn 1e gedachte is vooralsnog dat ik weinig toegevoegde waarde zie in nòg een sociaal platform, hoe sympathiek ook.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.