Neem jij jezelf serieus als ondernemer?

Is jouw werk een uit de hand gelopen hobby? Dat klinkt misschien leuk, en ongevaarlijk, maar besef je wel dat je jezelf klein houdt? Want met een ‘uit de hand gelopen hobby’ kun je natuurlijk nooit echt succesvol worden. Of wel?

Hoe zou het klinken als een topman van Philips zou zeggen dat zijn werk een uit de hand gelopen hobby is. Zou je de man nog serieus nemen? Waarschijnlijk niet. En wat is dan het verschil met jou en jouw bedrijf?

Vooral vrouwen en kunstenaars//creatieven hebben er een handje van om zichzelf niet helemaal serieus te nemen. Misschien nog wel als mens, maar niet als ondernemer.

Maar hoe erg is dat nou? Je wilt jezelf toch ook niet tè serieus nemen? Stel je voor, dan wordt je een heel vervelend mens.

Maar wat nou als je stiekem toch succesvol wilt zijn? Dan kom je er niet als je jezelf klein houdt. Dan zul je moeten gaan staan voor wat je wilt bereiken. Dan moet je geloven in die droom die je stiekem hebt. Dan moet je ophouden met die negatieve gedachten over jezelf. En bedenken dat dat alleen maar gedachtes zijn, geen werkelijkheid of waarheid.

En misschien kom je dan tot de ontdekking dat al die negatieve gedachtes (ik kan het toch niet, mijn werk is niet goed genoeg, je kunt nou eenmaal niet leven van kunst) je tegen hebben gehouden bij het aangaan van uitdagingen. En dat is misschien stiekem ook best prettig, want dan kun je ook niet falen.

Zullen we daar eens mee ophouden met z’n allen? En onszelf en ons werk serieus gaan nemen? Zodat we mooie dingen kunnen bereiken?

Afgesproken!

Ik ben benieuwd. Wat is het 1e dat je nu gaat doen?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.