Ooit een normaal mens ontmoet? En? Beviel ‘t?

Een watje ben ik als het aankomt op mensen die, ondanks tegenslagen, door blijven zetten. Ik weet niet wat het is, maar ergens raakt dat iets. Vooral als die mensen niet bitter of zuur worden, maar iets leren van de moeilijke dingen die ze tegen komen in hun leven. Deze week was het weer eens raak en zat ik twee keer met tranen in m’n ogen achter m’n laptop. Een watje, ik zei het al.

Allereerst is daar natuurlijk mijn eigen zoon. Die na drie jaar worstelen met depressie nu weer echt de goede kant op lijkt te gaan. Die weer naar school gaat, het leven oppakt. Vrienden heeft, over z’n toekomst nadenkt. Die meer en meer zijn eigen pad bewandelt, de dingen doet die bij hem passen en die goed voor ‘m zijn. En hij is pas 16…….

Kwetsbaar

En toen was er die blog van fotograaf Arnold Reyneveld. Ik ken hem niet persoonlijk, we hebben wel contact op Twitter en Facebook, maar zijn blog over zijn persoonlijke worsteling kwam regelrecht binnen.

En toen kwam Gil (hij zat ooit bij mij in de klas toen ik het vak ondernemen gaf op een urban dansopleiding) met het verhaal dat hij in 2012 een psychose heeft gehad en daarna een nogal zwarte periode heeft doorgemaakt. Hij maakte een prachtige choreo.

“I realized that there are a lot of people from my generation with their own problems, labeled as different, crazy or even mentally ill who also have a lot to say but cant express theirselves or would be misunderstood.

For these people i choose to be their voice.”

 

Verhaal

Een watje ben ik. Ik kan nl. niet anders dan enorme bewondering hebben voor mensen die hun problemen aangaan, naar zichzelf kijken en er mee aan de slag gaan. Ik heb er enorme bewondering voor dat ze zichzelf zo kwetsbaar durven laten zien. En er dan ook nog zoiets moois van weten te maken.

Keer op keer komt het belang van het vertellen van je eigen verhaal terug in mijn blogs. Hoe eng ook, als je jezelf durft laten zien ga je een verbinding aan met mensen. Omdat je hen raakt, inspireert, iets leert. Iedereen heeft immers hang ups, hoewel ze niet altijd even zwaar zijn.

En dan nog iets. Als meer mensen hun verhaal zouden vertellen, komt er misschien ook meer begrip. En hoe fijn zou dat zijn?!

quote-here-s-to-the-crazy-ones-the-misfits-the-rebels-the-troublemakers-the-round-pegs-in-the-square-steve-jobs-283977

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.