Pinterest voor Personal Branding?

De afgelopen dagen ben ik met Pinterest bezig geweest, een online prikbord waar je kunt laten zien wat jou boeit, inspireert, wat je mooi vindt etc. Nu nog in Beta versie en alleen op uitnodiging (er zijn vast mensen in je netwerk die jou uit kunnen nodigen) en er zijn natuurlijk al heel veel platforms waar je van alles op kunt, maar ik ben enthousiast!

Niet alleen omdat ik het leuk vind om plaatjes te verzamelen, maar ook omdat ik het een mooi middel vind om je personal branding verder vorm te geven. Je kunt immers laten zien waar je voor staat en daarmee geef je je uitstraling verder vorm. Je kunt Pinterest ook op andere manieren zakelijk inzetten, zo heb ik bijvoorbeeld een Board (prikbord) gemaakt voor de mensen die deel hebben genomen aan het 1e project van ‘Voor de Kunstenaar’, zoiets is natuurlijk ook denkbaar om je netwerk in kaart te brengen, of om je werknemers in het zonnetje te zetten. En je zou ook acties of evenementen kunnen belichten met een Board. Zeker voor creatieven en kunstenaars is Pinterest een mooie manier om hun werk onder de aandacht te brengen, vergeet dus niet een Board te maken met je eigen werk! Insteek bij Pinterest blijft natuurlijk persoonlijk, dus maak -als je Pinterest zakelijk in wilt zetten- een mooie mix. Net zoals op alle andere platforms 😉

Ik ben in ieder geval enthousiast en heb op mijn site (onderaan de pagina) een plekje ingeruimd voor Pinterest. Leuk als je me volgt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.