Ploggen, oftewel het not-so-glamorous leven van een coach

Ploggen, een fotografisch verslag maken van een dag of gebeurtenis, is helemaal hot. Nu gaan we natuurlijk allemaal de meest fantastische levens zien in die plogs, dus als tegenhanger (alvast) een dag uit mijn leven. 

5 uur ‘s ochtends

image

Om 5.45 uur gaat m’n wekker. Maar zoals vaak de laatste tijd word ik uit mezelf al om 5 uur wakker. Nog een beetje liggen soezen tot 5.45 uur. Zoonlief wakker maken, die naar school moet, en zelf weer met een kopje koffie terug naar bed.

image

Tot 7.30 uur ben ik bezig met het beantwoorden van mails, lezen van artikelen over werk gerelateerde onderwerpen, ik zet de #365 dagen ondernemen als creatief dingen op facebook, m’n site en Pinterest en ik doe alvast wat webredactie voor CNW (tweets klaarzetten, blogs lezen).

7.30 uur

image

Als zoonlief de deur uit is spring ik onder de douche, aankleden, opmaken. Ik heb me voorgenomen om elke dag positief te beginnen met 3 dingen waar ik dankbaar voor ben. Onder de douche zet ik ze op een rijtje: gisteren dag doorgebracht met een vriendin (gewerkt en bijgepraat), ik ben met zoonlief naar het Media College geweest en hij weet nu zeker dat hij daar naar toe wil (fijn perspectief!) en mijn training van a.s. maandag zit bijna vol.

8 uur

image

Tijd om de hond uit te laten. Het is nog donker en het regent en is koud. Dat wordt een korte wandeling 😉 Althans, dat was mijn plan. Maar ik kwam een kennis tegen met wie ik nog een tijdje, in de regen, heb staan kletsen.

 8.30 uur

image

Om 8.30 zit ik, met een grote kop thee, achter een maagdelijk leeg veld op de laptop. Tijd om een blog te schrijven voor CNW. Ondertussen chat ik nog wat met m’n nieuwe liefje. En heb ik het koud.

10.00 uur

image

Eerste afspraak van de dag. Een voorlopig laatste gesprek met een klant die een paar maanden geleden bij me kwam met de vraag om uit te zoeken wat ze nu eigenlijk precies wilde met haar werk. Inmiddels weet ze dat en hebben we in de loop van de gesprekken ook nog veel andere dingen aangesneden. Altijd heel leuk om haar te zien, waardoor het eerlijk gezegd meer een gezellig gesprek wordt dan een werk afspraak.

11.30 uur

image

Even snel lunchen voordat ik naar Bussum ga voor m’n volgende afspraak. Ik heb het nog steeds koud.

13.00 uur

image

imageimage

2e afspraak van deze dag, met een klant in Bussum. Het gesprek gaat over beeldend kunstenaar zijn, starten als zelfstandig ondernemer en wat daar allemaal bij komt kijken, zowel financieel als organisatorisch. Wat is verstandig en wat niet. Stom: ik heb m’n portemonnee thuis laten liggen en dus moet ik geld van haar lenen voor de parkeergarage.

15.30 uur

image

Boodschappen doen en daarna nog wat laatste dingen afwerken voor deze dag: social media bijwerken, mail lezen, kijken of er nog interessante blogs // artikelen zijn geschreven die ik wil delen.

Youri

Zoonlief is inmiddels ook terug uit school. Hij zit nu in z’n 3e week wennen op het Werenfridus in Hoorn en het lijkt er op dat het gaat lukken daar. Heel fijn!

16.00 uur

Marca

Ik zal jullie de rest van deze door de-weekse-werkdag-van-een-coach  besparen. Komt er basically op neer dat ik straks ga koken, nog 2 keer de hond uit ga laten en dat ik de avond op de bank doorbreng, met de iPad op schoot (facebookend en twitterend). Verder ga ik vroeg naar bed en sta ik morgen weer zo vroeg op…

Heb ik nou een saai bestaan? Misschien gewoon de verkeerde dag uitgekozen, morgen heb ik namelijk een veel spannender dag, maar hoeveel ik ook voor transparantie ben, dat houd ik geloof toch graag privé 😉

6 antwoorden
  • Marca van den Broek
   Marca van den Broek zegt:

   Het gaat redelijk goed, met vallen en opstaan. Ik denk dat hij het gaat redden daar. Heel fijn! Idee is nu wel dat hij t/m 3 havo doet en dan overstapt naar het Media College. Ik denk dat dat een goed idee is!

   Beantwoorden
 1. Francien Kramer
  Francien Kramer zegt:

  Ha Marca, wat leuk om zo een dag uit jouw leven in foto en tekst voorbij te zien komen! Ervaar het niet als saai, dus als jij dit al saai noemt ben ik benieuwd wat voor jou een topdag is…..
  Zo te lezen en te zien is het bij jou ook gewoon werken, boodschappen doen, eten en slapen. In die gewone dingen weet jij er iets gezelligs van te maken en dat vind ik dan wel weer bruisen van levenslust!

  Beantwoorden
  • Marca van den Broek
   Marca van den Broek zegt:

   Grappig, voor mij was dit echt een saaie dag. Had ik ook ‘expres’ gedaan, omdat ik verwacht dat veel mensen vooral heel interessant gaan ploggen 😉 Maar goed, zo zie je maar weer. Iemand anders noemde het heel intiem, dat vind ik ook wel meevallen. Wel grappig om te merken hoe andere mensen iets interpreteren….

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.