Social Media Nieuws

Het mooie van de concurrentie tussen de verschillende platforms is o.a. dat er een hoop nieuwe zaken ontwikkeld worden.

Zo kwam Google + met een uitbreiding van de mogelijkheden van de + button. Voortaan kun je met de Google + knop websites direct delen met mensen die in jouw circles zitten op Google+ Handig, op die manier kun je interessante sites heel direct delen met bepaalde mensen.

Twitter maakt het inmiddels makkelijker om foto’s te delen. De meeste mensen gebruiken natuurlijk al lang allerlei applicaties hiervoor, maar je kunt tegenwoordig op de site gewoon in het tekstveld op het foto icoontje klikken. En er is nog meer veranderd op Twitter. Zag je eerst op de site bij de @mentions tab alleen de berichten die aan jou persoonlijk waren verstuurd, nu zie je veel meer activiteit, zoals bijvoorbeeld wie jou zijn gaan volgen, wie je geretweet heeft e.d. Overigens is er nog wel steeds de optie om alleen de mentions te zien. Nieuw is ook de tab Activity, als je die aanklikt krijg je een overzicht van de activiteiten van de mensen die jij volgt.

Facebook ten slotte gaat stoppen met Places, althans in de vorm zoals het nu is. Hoe het dan wel gaat worden is nog onduidelijk. Het verbaast mij niks, het was eigenlijk al vrij snel duidelijk dat er niet veel gebruik van werd gemaakt. Verder gaat Facebook het delen van informatie makkelijker maken. Het wordt voor gebruikers duidelijker met wie je content deelt en je krijgt meer keuzemogelijkheden hierin. Vanaf eind augustus wordt dit langzaam ingevoerd. Overigens was Facebook in juni de populairste internet site van de wereld, met 1 biljoen pageviews en maar liefst 870 miljoen unieke bezoekers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.