Uit je comfort zone!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soms ‘moet’ je uit je comfort zone stappen, ook als ondernemer is dat belangrijk. Je wilt immers vernieuwen en niet altijd hetzelfde ‘kunstje’ laten zien? Groeien doe je nu eenmaal buiten je comfort zone!

Wat is je comfort zone?

* waarschijnlijk de plek waar je je nu bevindt

* de plek waar je je prettig voelt en op je gemak

Veel mensen vinden het eng om uit hun comfort zone te stappen. Misschien ook wel logisch: je gaat iets doen wat je nog nooit gedaan hebt. Iets waarvan je niet eens zeker weet of het gaat lukken. En kiezen de meeste mensen dan niet liever voor veiligheid?

Waarom dan toch die comfort zone uit?

Omdat echte groei ligt buiten de gebaande paden. Als je dingen gaat doen die je nog nooit hebt gedaan ontwikkel je jezelf. Dat brengt groei met zich mee. En, wie weet, zelfs dromen die uit komen. En zo eng is het niet. Eigenlijk is het heel leuk om dingen te ondernemen die je nog nooit hebt gedaan. Spannend, avontuurlijk.

Dus wat let je?

Als je iets gaat doen wat spannend is en nieuw, dan is dat in eerste instantie misschien niet alleen maar leuk. Misschien voel je je wat zenuwachtig of gespannen. Of verzin je allerlei argumenten (smoesjes) om het niet te hoeven doen. Maar laat je je daardoor tegenhouden? Nee toch!

* Denk aan wat het je oplevert (groei, avontuur, nieuwe dingen ontdekken),

* Bedenk wat je nodig hebt om uit je comfort zone te stappen (een planning, hulp, kennis etc.)

* En spring vervolgens in het diepe.

Wat ga ik doen?

Ik ga de komende maanden verder werken aan mijn diensten, ik wil webinars gaan organiseren en ik ben bezig met het bedenken en schrijven van een serie eBooks over ondernemen voor kunstenaars // creatieven. En ik kan je vertellen, beide zaken staan al jaren op mijn to-do-lijstje, met andere woorden: ik stel het al jarenlang uit met allerlei smoezen (geen tijd, technisch lastig, wat ik nu doe is toch ook prima etc. etc.). Maar nu ga ik het doen. Omdat ik het wil en omdat ik mezelf wil blijven ontwikkelen. Genoeg reden toch?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.