Vero true social?

Er is veel te doen over Vero, een relatief nieuw social media platform. Ik zeg relatief nieuw omdat het al een tijdje bestaat (sinds 2015) maar er nu opeens een run op is. Ik heb zelf kort een account gehad en het inmiddels ook weer verwijderd. Te veel bugs en de baas van het spul deugt niet echt.

Wat kun je ermee?

Eerst maar even wat je ermee kunt. Vero is, tot nu toe (?), alleen een app die er op zich best smooth uit ziet. Zwarte achtergrond waarop de updates te zien zijn van je vrienden. Je kunt van alles delen: foto’s, filmpjes, boeken, tv-series, films, muziek, je locatie. Het werkt op zich allemaal prima (tenminste, afgezien van de bugs die ongetwijfeld veroorzaakt werden door de enorme run op het platform) en het ziet er lekker uit.

  • Jammer:  je kunt er weinig met tekst.
  • Handig: je kunt per post bepalen met wie je je update wilt delen: vrienden, kennissen of iedereen. Voeg je iemand toe, dan bepaal je gelijk in welke categorie iemand valt. Op Facebook kan dat ook, maar daar werkt het toch echt minder makkelijk.
  • Leuk: omdat Vero samenwerkt met allerlei partijen, kun je makkelijk bijv. een boek aanraden of muziek. Als je bijv. een boek zoekt, kun je in de app de cover vinden en die delen. Leuk!

Vero

Vero betekent echt. Niet voor niets natuurlijk die naam. Veel mensen hebben problemen met Facebook en Instagram omdat er allerlei commerciële belangen een (te grote?) rol spelen. Vero heeft ook nog als tagline True Social. En dat is natuurlijk vragen om een vergrootglas op de algemene voorwaarden. Want hoe sociaal en niet commercieel is Vero eigenlijk? Ze beloven in ieder geval dat de timeline chronologisch is en niet bepaald wordt door een algoritme. Een cynicus zou kunnen zeggen dat Facebook en Instagram ook op die manier begonnen zijn….

En daarbij, is dat nou echt zo aantrekkelijk een timeline die op geen enkele manier gecureerd wordt? Dat betekent nl. ook dat als jij maar voldoende content plaatst je altijd bovenaan de timeline staat, of het nu interessant is wat je plaatst of niet….

Algemene Voorwaarden

Niemand leest die dingen ooit, tenminste ik niet. Jij? Maar als je ze wel zou lezen, kom je er al snel achter dat je ook op Vero het gebruiksrecht afstaat van alles wat je post. Zowel binnen als buiten het platform. Net zoals op FB en Insta dus (en alle andere social media platforms). Dus wat daar nou zo True Social aan is…..

Wel sympathiek: geen advertenties. Inkomsten moeten op den duur komen uit betaalde abonnementen. De app is nu nog gratis te downloaden, zowel voor iOS als voor Android.

En dan de baas van Vero….

Daar knapte ik dus echt op af. De man die achter Vero zit, Ayman Hariri, is een omstreden miljardair die hiervoor eigenaar was van een bouwbedrijf dat in 2016 maar liefst 2000 onbetaalde ‘slaven’ hield in een werkkamp (bron). Sorry, maar die zakken hoef ik geloof ik niet te vullen.

Heb jij al een account op Vero? Ik ben benieuwd naar je bevindingen! 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.