Waar moet ik nou over bloggen als kunstenaar//creatief?

Waar moet ik nou over bloggen als kunstenaar//creatief? Hoe vaak ik die vraag wel niet hoor als ik het er met mensen over hebben hoe leuk (en effectief) het is om regelmatig te bloggen. Me dunkt dat je genoeg hebt om over te schrijven als kunstenaar//creatief, je hebt immers een ontzettend leuk vak waar veel over te vertellen valt! Hieronder wat suggesties, voor als je toch geen inspiratie hebt.

Waar ben je mee bezig?

Mensen vinden het o.h.a. interessant om te lezen waar je mee bezig bent. Schrijf daar dus naar hartelust over. Laat met foto’s of filmpjes zien waar je mee bezig bent en schrijf er over. Maak je lezers ook deelgenoot van worstelingen of keuzes die je in het creatieve proces moet maken.

Wie ben jij?

Bloggen over jezelf voelt misschien wat ongemakkelijk voor veel mensen, maar het is wel slim om te doen. Potentiële klanten of opdrachtgevers willen graag weten wie je bent en wat je bezielt. Persoonlijk mag dus, zeker als kunstenaar//creatief. Jouw product of dienst is immers heel nauw verweven met wie je bent, dus daar wil een lezer dan ook graag over lezen.

Het maakt bovendien dat je lezers zich meer betrokken gaan voelen bij je en dat is natuurlijk altijd goed, de gun factor is natuurlijk ook heel belangrijk bij de verkoop van je werk!

Het creatieve proces

Waar laat jij je door inspireren, hoe ziet bij jou het creatieve proces er uit? Voor veel mensen machtig interessant, zeker als ze zelf niet creatief zijn (of denken dat ze niet creatief zijn)

Nieuws

Ook kun je je licht laten schijnen op maatschappelijke ontwikkelingen die jou direct of indirect raken (de bezuinigingen op kunst bijvoorbeeld). Je kunt tentoonstellingen en exposities aanraden of interessante ontwikkelingen op jouw vakgebied delen.

Genoeg om over te schrijven lijkt me. Tot slot nog wat korte tips voor het schrijven van een blog:

* maak een blog niet te lang

* zorg voor een pakkende titel

* maak tussenkopjes in je tekst

* blog op je eigen site

* blog regelmatig

6 antwoorden
 1. Marca van den Broek
  Marca van den Broek zegt:

  Dank voor het compliment! Ik zal mensen die beginnen met bloggen naar jouw site verwijzen, ik merk dat veel mensen het toch nog ingewikkeld vinden allemaal. Vooral het ‘waarover moet ik dan bloggen’ Ken je de blogsalon trouwens al? Zijn net begonnen & is misschien voor jou ook wel interessant: http://www.deblogsalon.nl/

  Beantwoorden
  • Marca van den Broek
   Marca van den Broek zegt:

   als je zakelijk blogt kun je niet alleen maar bloggen over ‘wat je leuk vindt’ Je kunt dan beter een duidelijke focus kiezen in waar je over schrijft, met onderwerpen waar je potentiële klanten behoefte aan hebben…..

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.