Wat is mijn verhaal?

De afgelopen weken heb ik veel geblogd over marketing, branding, uniciteit en ik heb herhaaldelijk gevraagd wat jouw verhaal is. Vandaag bedacht ik me, dat het misschien wel leuk is om ook mijn eigen verhaal te vertellen. Want waarom richt ik me met AngelCoaching op het goed in de markt zetten en succesvol maken van creatieven?

Er was eens…

Zoals bij zoveel mensen komen mijn drijfveren vanuit mijn jeugd. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik nog heel klein was en ik bleef bij mijn moeder wonen, die al snel vond dat ze een ‚echte’ baan moest zoeken om in ons levensonderhoud te voorzien. Ze werd maatschappelijk werkster, iets wat haar eigenlijk helemaal niet lag, ze had liever iets met mode gedaan denk ik. Mijn vader was kunstenaar en maakte prachtige schilderijen.

No money!

Sowieso ben ik opgegroeid met veel kunstenaars om me heen. Los van het feit dat het stuk voor stuk zeer getalenteerde mensen waren, hadden ze nog iets anders gemeen: ze hadden geen geld. De meeste van hen moesten elk dubbeltje omdraaien en waren afhankelijk van de BKR (de Beeldende Kunstenaars Regeling die toen nog bestond).

Ik heb in mijn jeugd de worsteling gezien tussen kunst willen maken en de frustratie dat die kunst niet genoeg opleverde om behoorlijk van te leven. Sommigen deden het wat beter dan anderen, maar mijn vader moest regelmatig bij zijn ouders aankloppen.

Omzwervingen

Na wat omzwervingen (een studie Nederlands en daarna audiovisuele vormgeving aan de HKU) en na jarenlang te hebben gewerkt als eindredacteur en uitvoerend producent hou ik me nu al een aantal jaar bezig met het begeleiden van creatieven bij het starten en verder uitbouwen van hun bedrijf. Als er iets is wat ik geleerd heb -en waar ik voor sta- is dat het wel degelijk mogelijk is om als creatief succesvol te zijn en een boterham te verdienen. Door jezelf goed in de markt te zetten en je zakelijke kanten te ontwikkelen kun je een heel stuk verder komen dan je zelf denkt.

Jan en Marca

Mijn vader en ik

 

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. De kracht van storytelling | Voor de Kunstenaar schreef:

    […] kijk (helder, ondernemend en betrokken) dan komen die volgens mij terug in mijn persoonlijke verhaal Niet dat ik ze er heel bewust in heb geschreven, het is een authentiek verhaal dat gaat over wie […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.