Marca van den Broek

Ik hou van de energie, de creativiteit, de plannen, de chaos en het enthousiasme van creatieven. Ik draag dan ook graag mijn steentje bij aan het succesvol starten of uitbouwen van jouw bedrijf.

imageIk ben nu zelf zo’n 12 jaar ondernemer en in die tijd heb ik me gespecialiseerd in het coachen en trainen van ondernemers in de creatieve sector. Dat heb ik niet ‘zo maar’ gedaan. Ik kom uit een creatief gezin, mijn vader was beeldend kunstenaar, en ik heb als kind gezien hoe moeilijk het kan zijn om je brood te verdienen met wat je het liefste doet. Ik zag heel veel talentvolle kunstenaars prachtig werk maken en er amper van kunnen leven. Als klein kind snapte ik daar helemaal niks van. Maar ik leerde nog een belangrijke les: dat het noodzakelijk is om wel door te zetten en te gaan voor wat je echt belangrijk vindt. Of je er nou bakken geld mee verdient of niet.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en heb ik geleerd, dat het wel degelijk mogelijk is om succesvol te zijn als ondernemer in de creatieve sector. Tenminste,  als je de juiste tools inzet en een aantal vaardigheden bij jezelf ontwikkelt. En daar kan ik je bij helpen.

Na de kunstacademie

Zelf heb ik ook een creatieve achtergrond. Na mijn studies Nederlands (specialisatie Moderne Letterkunde) en Audiovisuele Vormgeving aan de Kunstacademie in Utrecht heb ik ruim 12 jaar gewerkt als uitvoerend producent en eindredacteur bij diverse televisieproducenten. Daar heb ik geleerd om het creatieve met het zakelijke te verbinden. Als ‘creatief ei’ moest ik ineens onderhandelen met zenders, nadenken over doelgroepen, begrotingen maken, teams aansturen. En wat bleek? Ik kon dat. Ik die altijd zo slecht was in exacte vakken.

Mijn missie

Ik vind het belangrijk dat ondernemers in de creatieve sector een normale boterham kunnen verdienen met wat ze doen, dus heb ik m’n werk gemaakt van de combinatie tussen creativiteit en zakelijkheid. Ik kan ook bij jou je zakelijke vaardigheden aanboren en in balans brengen met je creativiteit, zodat je een succesvol bestaan op kunt bouwen. Mijn talent ligt in het focus aanbrengen in je bedrijf en in jou begeleiden bij het goed in de markt zetten van jezelf zodat jij succesvol kunt ondernemen. Ook ga ik graag met je aan de slag met je onzekerheden of beperkende overtuigingen, zodat je vrij bent om jouw dromen waar te maken!

Wat doe ik nog meer?

Naast mijn werk als coach // trainer ben ik ook zakelijk leider (op projectbasis) en chef (eind)redactie//eindredacteur bij Content Collective. Ook ben ik initiatiefnemer en organisator van Talks About Photography, een jaarlijks terugkerend evenement waar zakelijke inspiratie voor fotografen centraal staat.

Waar werk ik?

Ik heb een heel fijn kantoor aan huis (in Monnickendam), maar ik werk zeer regelmatig in Utrecht en Amsterdam. Dus ook als je daar woont, schroom niet en maak een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek!

Woon je echt niet in de buurt, dan kunnen we elkaar natuurlijk altijd nog online spreken! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Een paar van mijn opdrachtgevers:

Talent Nu!  // Fotovakschool // Stichting Norma // de Dansopleiding // MiraMedia // Open Studio // HKU // FNV Kiem // Sociaal Fonds Podiumkunsten // Kunstenbond // Hollandse Hoogte // de Fotoacademie en vele (vele!) ZZP’ers

Wil je mijn e-book ‘De 10 dingen die je niet leert op de kunstacademie’ lezen? Klik op de gele button, abonneer je op mijn blogs en krijg gratis het e-book.