Bloggen als marketingtool, 4 tips

Natuurlijk blog jij omdat je het leuk vindt (toch?) Maar bloggen is ook een prima manier om jezelf te profileren, om kennis te delen, een platform te creëren. En daarbij, bloggen helpt om gevonden te worden door potentiële klanten. Lang nadat jij je blog hebt geschreven vinden lezers nog hun weg naar jouw blogs. Bloggen als marketing tool dus.

Meest gehoorde opmerking over bloggen is: ik weet niet waar ik over moet bloggen. Hieronder wat tips.

Blogs met tips
Zoals deze blog dus. Blogs waarin je uitlegt hoe je iets kunt doen, met tips & tricks. Wees zo specifiek mogelijk in wat je vertelt. Als je ingewikkelde zaken uit wilt leggen kunnen screenshots of foto’s handig zijn om e.e.a. te verduidelijken.

Gastblogs
Vraag ook eens aan iemand anders, die zich met dezelfde of aanverwante onderwerpen bezig houdt, of hij een blog wil schrijven. En schrijf zelf ook af en toe een gastblog. Op die manier hou je je blog fris en komen er ook nog eens andere invalshoeken aan bod. Daarbij: delen is vermenigvuldigen, als jij jouw plek deelt met anderen krijg je er altijd wat voor terug. Nieuwe lezers bijvoorbeeld of inspiratie. Je kunt ook mee doen aan een zogenaamde blogkermis, waarin meerdere bloggers hun licht laten schijnen over hetzelfde onderwerp.

Nieuws
Nieuws is natuurlijk altijd een goede bron om uit te putten. Als je blogt is het handig (en misschien ook wel vanzelfsprekend) dat je goed op de hoogte bent van het laatste nieuws op jouw vakgebied of onderwerp. Je kunt bijvoorbeeld elke week het belangrijkste nieuws op een rijtje zetten of je laten inspireren door het nieuws en ergens dieper induiken. Niet alleen hou je zo je lezers op de hoogte, ook fungeer je als een filter voor het relevante nieuws. En filters worden steeds belangrijker, met alle informatie die we tot ons krijgen.

Interviews
Altijd interessant voor je lezers: interviews met mensen die er toe doen. Om kennis te verdiepen, te kijken hoe andere mensen uitdagingen aanpakken, om je te laten inspireren. Ook leuk voor jezelf!

Wil jij meer weten over bloggen? Op 10 juni geef ik een training over bloggen waarin je de kneepjes van het vak leert. Geïnteresseerd? Meer info op de agenda van AngelCoaching

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.