Is jouw website al veilig?

Je hebt het vast al wel zien staan, de melding dat een site veilig of onveilig is. Boeien, denk je misschien, maar Google hecht behoorlijk veel waarde veilige websites. En bovendien, bezoekers kunnen afgeschrikt worden als ze de melding krijgen dat jouw site onveilig is. Toch maar even naar kijken?

Heb je een webshop?

Zeker als je een webshop hebt, is het verstandig je site te beveiligen. Sterker nog, dat ben je verplicht. De Wet Bescherming Persoonsgegevens zegt dat je ‘passende technische en organisatorische maatregelen dient te treffen voor de bescherming van de gegevens van klanten’. En dat geldt dus ook als je maar een paar dingen verkoopt via je website, niet alleen als je een ‘echte’ webshop hebt.

SSL-certificaat

Om je website te beveiligen heb je een zogenaamd SSL-certificaat nodig. Zonder heel technisch te worden: SSL beveiligt de verbinding tussen klant en webshop, zodat vertrouwelijke gegevens niet onderschept kunnen worden. Google vind het overigens heel prettig als je de hele site beveiligt en niet alleen je betaalpagina. Als je dat doet, wordt je ‘beloond’ met een hogere ranking. Ook fijn.

Hoe doe je dat?

Een SSL-certificaat kun je meestal gewoon aanvragen bij de host waar je je website hebt ondergebracht. En het goeie nieuws is: het is helemaal niet duur. Ik geloof dat ik een tientje kwijt was. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten:

  • Werk je met WordPress, dan moet je een plugin installeren die het certificaat op je site doorvoert. Ik heb daar Really Simple SSL voor gebruikt.
  • Het adres van je website verandert van http naar https, belangrijk om dat in ieder geval aan Google door te geven Vergeet ook niet je e-mail handtekening e.d. te veranderen, anders komen mensen niet meer op je site terecht.

 

 

6 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.