Lieve creatief, laat je niet afzetten bij het bouwen van een website!

Er moet me iets van het hart. De laatste tijd ben ik (weer) veel creatieven tegen gekomen die voor te veel geld een website hebben laten bouwen. Niet alleen hoeft een website helemaal niet zo duur te zijn, ook zitten ze vaak opgescheept met een website die niet eens goed functioneert. Die niet responsive is bijvoorbeeld, die veel te langzaam laadt, die er niet uitziet. Ik kan daar echt boos over worden. Daarom vandaag, tips om een goede webbouwer te kiezen.

1. Denk na over wat je wilt

Wat wil je bereiken met je website? Dat is eigenlijk de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Het lijkt misschien een open deur, maar als je bijvoorbeeld werk wilt verkopen op je website, moet het mogelijk zijn om een webshop in te bouwen. Wil je vooral je portfolio laten zien, dan moet dat op een goede manier kunnen. Je website moet bijdragen aan het doel dat je wilt bereiken.

Daarnaast is het belangrijk of je zelf je website wilt onderhouden of niet. Als je dat zelf wilt kunnen, is het handig om te bedenken hoe technisch of handig je bent. Heb je het idee dat je helemaal niet handig bent, zoek dan een bouwer die je kan begeleiden bij het onderhouden van je website. Of zoek een systeem wat simpel is.

2. Vraag rond!

Vraag eens rond, doe een vergelijkend warenonderzoek. Wie heeft een goede site en is tevreden over zijn//haar bouwer? Google is hierin je grootste vriend, onderzoek verschillende bouwers, vraag offertes aan. Kortom, verdiep je erin. Misschien niet heel leuk om te doen, maar het kan je een hoop geld schelen en er bovendien voor zorgen dat je straks een goede website hebt.

3. Laat je website niet bouwen door iemand die dat ‘toevallig kan’

Ik hoor te vaak dat mensen een website laten bouwen door een kennis, een achterneef of iemand anders die zegt websites te kunnen bouwen. Ik snap dat het belangrijk is dat je je website bouwer kunt vertrouwen, echt. En ik zeg ook niet dat de bedoelingen van die verre achterneef of vage kennis slecht zijn. Wat helaas wel vaak het geval is, dat ze in de praktijk toch niet zo heel veel verstand van zaken (bijv. van online marketing) blijken te hebben of geen tijd meer hebben om dingen aan te passen als jij ergens niet tevreden over bent. Met frustratie als gevolg.

4. Waar moet je in ieder geval op letten?

  • Je site moet in ieder geval responsive zijn (d.w.z. dat ie op alle beeldschermen goed te zien is)
  • Op welke termijn kan je bouwer aan de slag? en hoe lang duurt het voordat de site klaar is?
  • Kun je zelf je website onderhouden (en zo ja, krijg je uitleg hoe?). Als je het niet zelf kunt doen, wat gaat het kosten om dat te laten doen?
  • Kijk naar het portfolio van de potentiële webbouwer: wat heeft ie gemaakt en komt dat een beetje in de buurt van wat jij wilt?
  • Bekijk ook de website van de bouwer zelf. Kun je alle informatie goed vinden, is ie snel, is ie responsive.
  • Kun je na het bouwen nog terecht voor vragen? En wat als er iets niet goed blijkt te werken?
  • Heeft je potentiële webbouwer ook kaas gegeten van online marketing? Een mooie website is fijn, maar het is niet genoeg. Hij moet ook effectief zijn en daar heb je als bouwer kennis voor nodig van online marketing.

Ik ben benieuwd! Ben jij van plan een (nieuwe) website te laten bouwen? Hoe oriënteer je je? 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.