Meer volgers op Instagram?

Heel eerlijk? Instagram is op het moment verreweg mijn favoriet. Ik word blij van de foto’s die ik voorbij zie komen en -ook heel fijn- er is veel betrokkenheid. Wat me ook opvalt, er zijn weinig tot geen negatieve reacties op de dingen die geplaatst worden, dat is op Facebook of Twitter nog wel eens anders!

Kwantiteit of kwaliteit?

Eén van de dingen waar mensen mee ‘worstelen’ is het krijgen van volgers. Nu gaat het natuurlijk niet altijd om kwantiteit – meer volgers wil niet altijd zeggen dat je er ook daadwerkelijk wat aan hebt- maar met 10 volgers is Instagram toch echt minder leuk. Er zijn meerdere manieren om aan meer volgers te komen, maar in deze blog wil ik het vooral hebben over de zogenaamde hubs: verzamelaccounts die beelden van anderen delen rond een bepaald onderwerp. Niet alleen leuk om zelf te volgen, maar ook een mooie manier om jouw beelden onder de aandacht te brengen.

Hoe werkt een hub?

Degene die de hub onder z’n hoede heeft, verzamelt en selecteert beelden die hij goed genoeg vindt om op z’n account te laten zien. Wil je dat jouw foto opgenomen wordt in een hub? Dat werkt over het algemeen vrij simpel: je gebruikt in de beschrijving van je foto de hashtag die bij de hub hoort, that’s it. Het is voor jou als gebruiker afwachten of je beeld wordt geplaatst. Maar áls je beeld geplaatst wordt, heb je gegarandeerd bezoekers die (nog) niet in jouw netwerk zitten en die nu jouw foto voorbij zien komen op hun timeline.

Er zijn overigens ook hubs waarvoor je moet betalen. Niet doen, niet echt sympathiek en zonde van je geld.

Een paar hubs…

  • bnw.minimalism: een account waar minimalistische zwart-wit foto’s centraal staan. Komen mooie dingen voorbij en met bijna 80.000 volgers een leuke plek om je foto’s te laten zien.
  • Ben je eerder gecharmeerd van spectaculaire natuurbeelden? Kijk dan eens bij World_Shotz. Het schijnt één van de oudste hubs op Instagram te zijn (ze zijn 2012 begonnen)
  • Ook voor kunstenaars zijn er hubs. Ik noem er een paar: Art Sanity, Art spotlight, arts.hub. Er zijn er veel en de kwaliteit van wat ze laten zien is nogal wisselend. Goed zoeken tot je een hub vindt die bij jouw werk past!
  • Logisch natuurlijk dat er veel fotografiehubs zijn. Te veel om op te noemen eerlijk gezegd. Wil je zoeken? Deze blog heeft een aardig overzicht. Je vindt er gegarandeerd interessante accounts.

Zelf een hub beginnen?

Ik zit er hard over te denken om zelf een hub te beginnen. Gericht op fotografie en verbonden aan Talks About Photography. Lijkt me een mooie uitbreiding van wat ik met #TAP doe en het wordt -hoop ik- een plek waar Nederlandse fotografen hun werk kunnen laten zien om op die manier meer aandacht te krijgen voor hun werk. Nu nog even broeden op een goede naam… Of zal ik een hub beginnen voor Nederlandse kunstenaars? Is ook wel behoefte aan denk ik. To be continued!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.