Nominatie Liebster Award

Heel lief, ik werd door Barbara van Helden van Hooggevoeligheid in Balans genomineerd voor de Liebster Award. Nu hecht ik, als ik heel eerlijk ben, weinig tot geen waarde aan nominaties. Deze is volgens mij bijvoorbeeld vooral bedoeld om meer lezers voor je blog te genereren. Niet dat daar iets mis mee is! Anyway, ik zag het wel als een leuke manier om iets over mezelf te vertellen, dus bij deze.

Deze vragen zijn aan mij gesteld.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?

Vind ik een lastige vraag, want wat definieert mij? M’n werk, m’n leefsituatie, m’n karakter? Maar goed, als ik mezelf zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen: ik ben eigenwijs, eigenzinnig, sociaal, koppig, nieuwsgierig, slim, empathisch, ongeduldig, perfectionistisch, zorgzaam, creatief, intuïtief, een foodie en (soms) een slordige chaoot.

Hoe geniet jij het meest?

Ik geniet het meest van momenten waarop alles lijkt samen te vallen. Soms is dat tijdens m’n werk, soms als ik buiten ben met de hond, soms als ik met vrienden ben, altijd als ik aan het fotograferen ben. Het heeft er volgens mij mee te maken dat ik dan helemaal (om maar even een zweefterm van stal te halen) in het Nu ben, niet bezig ben met wat er morgen allemaal moet gebeuren of met dingen die gebeurd zijn.

Waar haal jij inspiratie vandaan voor je blog?

Ik haal m’n inspiratie uit verschillende bronnen: blogs, artikelen, boeken, contacten met klanten, opmerkingen in trainingen. Vaak zet iets heel kleins een beweging in mijn hoofd in gang die resulteert in een blog.

Welke tip zou je mij geven om mijn blog te verbeteren?

Wat betreft jouw blog(s): ik zou ze langer maken en concreter//specifieker, bijvoorbeeld door concrete voorbeelden te gebruiken. Nu blijven je tips wat erg algemeen, wat jammer is.

Wat is jouw lievelingsgerecht?

Ik heb geen lievelingsgerecht, vind erg veel lekker. Wel vegan natuurlijk! Als ik zou moeten kiezen, zou ik kiezen voor salade.

Hoe zorg jij goed voor jezelf?

Ik zorg goed voor mezelf door veganistisch en zo veel mogelijk biologisch te eten. Verder mediteer ik elke dag voor het slapen gaan, wandel ik elke dag minstens 1,5 uur met de hond en zorg ik ervoor dat ik voldoende slaap. Als ik dat niet doe, raak ik snel overprikkeld en dat is voor niemand leuk.

Hoe ziet jouw ideale dag er uit?

Dat is nogal verschillend. Voor mij is afwisseling in m’n leven heel belangrijk. Voor mijn werk bijvoorbeeld voor een groep staan, afgewisseld met 1-op-1 coaching en thuis achter de computer werken. Daarnaast is een dag vrij natuurlijk ook altijd fijn, zeker als ik een afspraak heb met vrienden of als ik met m’n zoon lekker ga lunchen in de stad. Naar een museum gaan scoort ook hoog (vroeger spijbelde ik zelfs om naar het museum te kunnen) of naar een concert of een goede film.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Het wordt saai, maar ik heb ook geen favoriete vakantiebestemming. Er is zo veel te zien. En ik heb nog zo veel niet gezien….. Eén van mijn favorieten is in ieder geval Engeland. Maar ook Berlijn hoort op het lijstje. En Marokko scoort heel erg hoog, ik heb echt m’n hart verloren aan Marrakech en het Atlasgebergte. Maar ook aan Londen. En laat ik Praag niet vergeten.

Wat jammer is, is dat echt reizen er tot nu toe een beetje bij ingeschoten is. Eerst studeerde ik (lang), waardoor ik geen geld had. Daarna had ik wel geld, maar een veel te drukke baan. Toen kwam er een kind, gecombineerd met een drukke baan en later een eigen bedrijf. Kortom, het is nog niet gelukt om naar Japan te gaan of naar Amerika of Australië. Een pensioen heb ik niet, dus misschien moet ik maar de loterij winnen?

Waar heb je een hekel aan?

Ik heb niet zo snel ergens een hekel aan en als ik mezelf daarop betrap, probeer ik dat om te buigen. Waar ik niet goed tegen kan, zijn domme mensen die denken de wijsheid in pacht te hebben. Dat drukt bij mij op allerlei verkeerde knopjes 😉

Welke kleuren draag je graag?

Zwart.

Wat geeft jou voldoening en geluk?

Zie boven.

Aan deze Award zijn de onderstaande regels verbonden:

 1. Bedank de persoon die jou heeft genomineerd
 2. Post een link naar zijn of haar blog
 3. Zet een foto van de award op je blog
 4. Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd
 5. Nomineer 5 tot 11 blogs
 6. Bedenk 11 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
 7. Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost
 8. Kopieer deze regels in je eigen blogpost
 9. Genomineerd? Bedenk goed welke collega bloggers jij in het zonnetje wil zetten!

Ik hoop niet dat je het erg vindt Barbara, maar ik ben een partypooper en ga geen mensen nomineren…. Maar wil jij, lezer van deze blog, meedoen en genomineerd worden? Be my guest! dan heb ik de volgende vragen voor je:

 1. Vertel kort iets over jezelf
 2. Waarom ben je gaan bloggen?
 3. Wat is de insteek van je blog?
 4. Hoe kom je aan inspiratie voor je blog?
 5. Speelt je blog een belangrijke rol in je dagelijks bestaan?
 6. Is je blog vooral zakelijk bedoeld of schrijf je voor je lol?
 7. Wat wil je bereiken met je blog?
 8. Wat zijn jouw lievelingsblogs?
 9. Hoe kom je aan lezers voor je blog?
 10. Wat heb je geleerd door regelmatig te bloggen?
 11. Waar blog je het liefst?
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.