Pressgram-foto

Pressgram – Rebels with a Cause!

Pressgram is een nieuwe App (nu alleen nog voor iPhone) waarmee je foto’s kunt maken en delen. Een beetje zoals Instagram dus eigenlijk. Twee grote verschillen: jij blijft eigenaar van je foto’s en je kunt je foto’s rechtstreeks uploaden naar je WordPress blog.

Pressgram-fotoDe Pressgram App is een week geleden de lucht in gegaan, nu dus alleen nog voor de iPhone, maar dat zal binnenkort wel veranderen (vermoed ik) Het idee er achter is simpel en ongeveer hetzelfde als Instagram: je maakt een foto, verfraait die eventueel met een filter of andere effecten en vervolgens deel je de foto met je vrienden die ook op Pressgram zitten. Je kunt je foto’s natuurlijk ook delen met Facebook en Twitter. Ook de look en feel lijkt op die van Instagram. Ik denk dan ook dat iedereen vrij gemakkelijk met deze app aan de slag kan.

Het grote verschil zit ‘m in 2 andere zaken:

1. De rechten van de foto’s blijven bij jou

Je kunt de foto’s die je met Pressgram maakt zelfs voorzien van een watermerk. Ik heb hier overigens wel een vraag bij, waar ik zo snel geen antwoord op kan vinden. Bij sites en Apps als Facebook, Google + en Instagram sta je het gebruiksrecht van je foto’s af, zodat (o.a.) andere mensen jouw foto’s straffeloos kunnen delen. Het auteursrecht blijft natuurlijk wel altijd bij jou liggen. Ik vraag me af hoe Pressgram dat regelt. Wat ik uit de info van Pressgram zelf begrijp, gaat het er hen vooral om dat ze jouw foto’s niet aan derden zullen doorverkopen. In die zin blijven de rechten dus bij jou liggen. Sympathiek!  En iets wat zeker veel mensen aan zal spreken.

2. Je kunt de foto’s direct uploaden naar je wordpress blog

of naar een andere site die jij beheert. Hartstikke handig natuurlijk! Ik heb zelf geen WordPress blog, maar ik neem aan dat Pressgram direct zichtbaar een post maakt. Ik heb wel mijn eigen (WordPress) site gekoppeld aan Pressgram (voelt wel een beetje eng trouwens, want je geeft daarmee ook gelijk je inlog gegevens en je wachtwoord aan hen) en als ik een foto upload vanuit Pressgram zie ik die foto daarna niet alleen keurig in mijn foto archief staan, ook wordt er een post aangemaakt. Je kunt verschillende sites toevoegen als je wilt.

Ik ben benieuwd hoe Pressgram zich gaat ontwikkelen. Ik begreep dat ze op de 1e dag al een paar 1000 volgers hadden. Ik hoop dat het ze lukt. Bij mij gingen er overigens wel wat dingen fout in het begin, maar nu werkt de App als een zonnetje. Gewoon even geduld hebben dus 😉

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.